En bild är mer än tusen ord

 

 


I städandes framfart

Idag har det varit städ dag här hemma. Efter den dagliga syster promisen i morse blev det dags att ta fram städ hinken.

Först sovrummet: plocka in tvätt och ta bort tvätt ställningen. Lägga in alla kläder i byrå och garderob så klädberget på min stol (nästan) är helt borta. Bädda sängen. Lägga upp resväskor i sängen och plocka undan på golvet. Dammsuga matta och golv samt torka golv.

Hall: plocka undan på byrå. Hänga in överflödiga jackor i garderoben. Plocka bort skor och ställa in i skoskåp. Dammsuga mattor och golv samt torka golv.

Kök: gå till soprummet med kartong, plast och glas. Ta bort golvmattan. Dammsuga och torka golv.

Vardagsrummet: plocka bort allt onödigt. Lägga tillbaka konsoler i leklådan. Byta duk på bord. Plocka ur soffa. Dammsug soffa och sittkuddar. Återställ soffa. Dammsug golv och matta samt torka golv.

Efter det blev det en snabb runda ner på stan och sen kom Sara förbi en stund. Nu 112

Nos vemos Tea


Möte

Jaha, då var årets julbords möte avklarat. Vi kommer alltid överens att vi ska ta dag för dag men såklart så blir det aldrig så. Vi började på 30 november och helt plötsligt hoppade vi från dag till dag och vecka till vecka. På något vis så blir det bra oavsett om man hänger med eller inte. Fika, kaffe och gott med skratt blev det också. Mycket trevligt!!!

I övrigt har dagen rullat på. Först promis med syster. Sen hjälpte hon mig färga håret. Vi käkade mat och såg film. Sen blev klockan mycket och det var dags att röra sig ner mot möte. Och nu sitter jag här och ser The mentalist.

Nos vemos Tea


Snart bär det av mot värmen...

Denna helg ägnas åt att åka runt till familjen och bjuda in oss på fika såhär innan resan. Man vill ju hälsa på alla innan man ger sig av. Prata lite och umgås med alla, för snart bär det av mot värmen.

Det ska bli så skönt med lite ledigt från allt ett tag. Rensa tankarna och lägga allt på hylla. Bara komma bort från allt och från kyliga Sverige. Koppla av vid poolen, gå på olika spa behandlingar, äta god orientalisk mat och umgås med bara min älskling. Bara egentid för oss. Men nu är det inte långt kvar tills vi ligger där på beachen i värmen
Nos vemos Tea


Om jag skulle va en/ett ...... Så skulle jag vara...

 

Frukt: äpple
Snacks: salta pinnar
Färg: blå
Mysfaktor: levande ljus
Resmål: Egypten
Ett måste: filt
Sport: fotboll
Aktivitet: cykling
Tv program: svenska Hollywood fruar
Serie: the mentalist
Ost: grilloumi
Dryck: vatten
Absolut inte: spårvagns spår
Bil: Ford
Djur: Björn
Musik: spotify

Fortsättning följer...

Nos vemos Tea


Dina andetag...

 

När filmen är slut och tv:n stängs av blir allt så mörkt, kallt och tyst. Det ända som hörs ut i mörkret är suset från vinden i fläkten, grannen som spelar gitarr (snarare övar) och ljudet från gatan utanför. Jag vänder mig om och frågar: Sover du? Kommer på mig själv i samma mening. Känner efter för säkerhets skull. Men ja, du är inte här. Jag försöker krypa närmare men jag kommer bara närmre kanten. Snart är jag säng över bord. Det finns ingen varm famn som jag kan gosa in mig i, ingen arm att vila huvudet på och ingen som besvarar min fråga. Jag hör inte ens dina andetag. Du är inte här och jag saknar dig!

Nos vemos Tea


Bestick...

 

Bestick är så tråkigt att diska. Finns inget tråkigare än att diska den ena gaffeln efter den andra och sen övergå till kniv efter kniv. Det tar aldrig slut. Så just nu ligger alla bestick från de här dagarna inklusive söndag i min diskho och väntar på mig. Kanske ska ta tag i det sen innan älsklingen kommer hem. Men först ska det bli ett varmt bad, sen ta tag i disken och efter det sätta mig o plugga lite. Låter som en lovande kväll...

Nos vemos Tea


Men stort NEJ...

Nyvaken och vad ska man säga?! Vädret ute är inte så inbjudande. Skönare om man bara kunde ligga kvar under täcket i den redan så varma och mysiga sängen.

Men stort NEJ, idag ska det göras saker som på så många andra dagar. Många kanske tycker det är lite tidigt men vi ska ner till älsklingens syster med sambo och byta däck på bilen. De var en av punkterna på Egypten listan. Bäst att beta av i tid. Sen tror jag också att vi kanske får besök av några vänner lite senare under dagen.

Nej, nu tror jag att det är dags för lite frukost innan vi beger oss av på dagens äventyr.

Nos vemos Tea


En tassel och Heja,Heja...

 
Det har varit en ganska så uppjagande vecka för mig. Inte nog med att det blir kallare och kallare för varje dag som går och att jag har börjat med mössa på mina dagliga promenader så har det varit en vad ska man säga, hektisk vecka. Jag vet inte varför jag ska lyckas med att sätta alla möten, kurser, tider och läkarbesök under samma vecka och vissa till och med på samma dag när jag nu har vecka för vecka, dag för dag på mig att lösa allt. Jag om jag är smart skulle ju kunna dela upp det, men nej varför det när man kan stressa runt till alla samma vecka och samma dag?
 
Idag har jag på tal om annat i alla fall köpt min första Maria Montazami tassel. Och det blir nog också den sista måste tilläggas. Har nämligen bytt till ett para bomullssammet gardiner i härlig röd nyans här i vardagsrummet. Är mycket nöjd må jag säga. Det jag ska komma fram till är att det behövdes en tassel vid balkongdörren då gardinen annars hänger för och det är lite "i vägen" om man ska säga så. Det fick efter min påhittade upphägning av två fula snören och en krok i väggen, införskaffa mig en Maria Montazami tassel. Resultatet blev helt okej, ingen speciell waw faktor precis.
 
De här dagarna har vi också börjat med att köpa alla små saker man bör ha med sig i fall att och så vidare till Egypten resan som det bara är mindre än 3 veckor till. Vi har köpt ryggsäck, extra batteri till kamera, extra minneskort, kontakt adapter och lite annat. För min del slank det som sagt ner en tassel och Martina Haggs nya bok Heja,Heja. Det jag läst hittils har varit mycket kul att läsa.
 
Vi har också fram till nu varit hundvakt till Julle över natten och det har gått bra. fick dock sova med en halv meters mellan rum. Älskling och jag har nog aldrig leggat så långt ifrån varandra i sängen förut någon gång men Julle låg mycket bekvämt där då hon snarkade mellan andetagen. I dag tog vi till och med en lång promenad ner till strömmen, via kneippen och hem. Lite små kallt men det får man ta, på med mössa och ut bara :) Julle tyckte nog det var skönt i alla fall.
 
Nu funderar jag på att gå och lägga mig och läsa lite till eller bara lägga mig, sluta mina ögon och kanske direkt somna men med ett desto mindre mellan rum till älsklingen.
 
Nos vemos Tea
 
 

Regn och rusk...

 
Sitter här och lyssnar på musik. Har gosat ner mig i soffan under en filt och börjat skriva cheklista inför Egypten resan. Fasen vad mycket måste grejer det finns. Jag har inte änns börjat skriva vad vi ska ha med oss i klädväg och listan är redan mer en ett A4 sida långt. Men i och för sig så är ju mycket av grejerna i kategorin necessär så som nagelsax, pincett, nagelfil, solskydd, plåster, tops, borste, mm. Mycket av det här är ju det lila så att säga. Men mycket blir det. Längtar så <3
 
Idag tog jag sovmorgon. Dock hade jag inte tänkt att sova så länge men kan man så kan man :) Känns konstigt att vakna vid 08.00 och inte behöva gå upp. Känns ändå lite konstigt och tiden går så sakta nu. Inte som förut då det gick så snabbt så man inte hade någon koll på månad, vecka eller dag. En omställning kan jag lova.
 
Åt frukost och trotsade regn rusket och tog på mig promis skorna och begav mig ut. Men idag fick det bli mössa också. Så kallt så jag nästan skulle behövt vantar med. Men det positiva när det är lite kyligare är att då går man snabbare :) På9 det blev det en dusch och sen en grekisk sallad till lunch.
 
Nu ska jag snart iväg på någon infogrej med skatteverket. De informerar lite om grejer som är bra att veta och ha kännedom om, om man vill starta eget någon gång. Vi får väl se om det är något att ha. Sen när jag kommer hem blir det nog en varm kopp te och lite plugg innan det är dags att bänka sig framför Svenska Hollywood fruar :) Härliga tisdag! Önskar bara du var här också <3
 
Nos vemos Tea

Med lite extra färg i håret...

 
Hösten är här, löven har börjat byta färg och röda, gula och oranga löv börjar sakta singlar ner mot marken. Det mysiga mörkret börjar smyga sig på men solens varma strålar, fortfarande ses leta sig genom sovrummets persienner på morgon kvisten. Hur härligt är inte det? Underbart! 
 
Idag när jag vaknade och öppnade mina ögon till min förvåning var byrån det första jag såg. Tänkte då vad är det som är fel här? Jo, felet var att jag inte låg längs med sängen utan hade på något vis lagt mig ute med gaveln och sen rullat in mig i täcket som en choritzokorv/hotdog. Med tanke på att jag alltid sovit lite unligt så är nog dethär det konstigaste sättet jag vaknat på. Och jag säger bara: Älskling, hade du varit hemma så hade det här inte varit möjligt. Du är min bromskloss.
 
Frukost framför New girl, så bra! Sen ran tiden iväg. Sökte några jobb och tog en promis. Var nog ute i alla fall en timme. Hem igen, åt lunch och sen blev det en sväng till mataffären. Handlade det vanliga så som grönsaker, frukost, mejeri, mm. Mitt i allt så fick jag ett samtal och det betyder jobbintervju på onsdag, roligt! Ska också kolla hur det ser ut med halsen och allt efter operationen. Det har ju gått lite mer en ett åt nu så det är dags tycker jag.
 
Fick precis ett samtal av älsklingen, då han bara ville säga att han älskar mig innan han fortsatte med arbetet. Du är bara för underbar, älskling! Älskar just dehär samtalet som nästan varje dag upprepar sig. Alltid lika mysigt att höra och kommer alltid att vara. 
 
Efter handlandet så åkte jag till Ljus i hem för att se hur jag skulle kunna fixa till min retro lampa jag köpte för två veckor sen. Iden som jag i grunden hade skulle inte fungera så vi givk på plan B och jag tror det kommer bli bra. Med mycket hjälp av min far som kommer göra renoveringen så kommer det nog bli ett kanon resultat. Men först ska vi se så vi hittar allt vi behöver innan vi kan börja renovera den.
 
Väl hemma så blev det upp packning och sedan lite mer New girl. Såg även filmen The Pirates - Band of Misfits. Den var rolig men inget slår Wallis och Gromit. Nu hamnade jag är och snart ska jag ta ett värmande bad med lite levande ljus och bästa spelistan på spotify. Trevlig kväll :)
 
Nos vemos Tea
 
 

För jag vill ha fredag idag...

Sitter här i soffan och grabbarna spelar FIFA. Tar det lite lugnt såhär innan jobbet.

Idag har jag bakat bullar på Teas vis. Med andra ord improviserar med ingredienser. Finns inte allt så får man ta något likvärdigt. De blev ganska bra men kanske lite för torra om man ska vara petig.

Nae, nu ska jag nog se ett avsnitt eller två av New girl.

Nos vemos Tea


Älskade torsdagar..

Torsdag är den bästa dagen på veckan. Vet ni varför? Jo, för det är då älskling kommer hem. Och just idag så är det också kanelbullens dag men inte nog med det, det är också min mammas födelsedag. Så ett stort grattis till min underbara mamma.

Idag när jag gick upp var set jättetråkigt grått regnigt väder så man ville inget annat än att ligga kvar under täcket i värmen. Men inte det om man heter Tea.

Jag åt frukost, tände lite ljus och såg en film. Sen kom syster och lämnade lite bra film. Tack så mycket, superbra :)

Efter det följde jag henne hem och sen gick jag förbi läkaren för en tid. Så nu kan jag lugna ner mig för det är gjort. Efter det gick jag hem la mig i soffan och myste ner mig lite till.

När älsklingen kom hem blev det storhandling och sen åkte vi hem och gjorde mat. Det blev tacos, kors i taket. Vi såg filmen snow white and the huntsmen. Den var bra. Och nu sitter älskling och Emil framför FIFA 13. Vi vet ju hur det kommer att sluta :)

Nos vemos Tea


Redo att inta soffläge...

 
Nybadad och varm i kroppen satta jag mig här i soffan framför tv:n. Te vattnet står och kokar i köket, ljusen är tända och mina förberedelser inför Svenska hollywood fruar är så gott som klara :)
 
I dag har det inte hänt så mycket. Tog en förtjänt sovmorgon och sen frukost på det. Sen var det bara på med promis skorna och ut o gå. Gick min mellanrunda och han med att springa in på forex och kolla kursen för egyptiska pund. Den låg bra tor jag. Efter det gick jag hem. Lagade lite mat och sen var det bara att fixa sig för att gå och träffa mamma hos morbror. Där tog vi en fika och satt och pratade lite.
 
När mamma sen tog bussen hem bestämde jag mig för att ta död på lite dötid, så jag tog en promis till. Det gick riktigt bra och jag kände att jag traskade på ordentligt. Mellanrundan tog exakt en timme.
 
Jag har tre olika rundor jag brukar gå. Den korta rundan tar cirka 30 min och är på ca 3km, mellan rundan tar en timme och är cirka 5 km och till sist långa rundan som tar nästan 2 timmar, men den vet jag inte hur lång den är , har inte mätt den. Och nu sitter jag här nybadad och klar med en kopp te i handen. Nu väntar jag bara på att klockan ska bli 21.00 :)
 
Nos vemos Tea
 

En dag på stan med ett extra ben...

Idag var en intressant dag, som började tidigt. Först gick älsklingen upp vid ca 04 för att åka till jobbet i Stockholm. Jag somnade om och sov tills klockan ringde. Gick upp och åt frukost. Sen kom Cicci och vi åkte till Ikea för att byta bordet som älskling och jag köpte i söndags. Det var nämligen trasigt när vi byggde ihop det, så Cicci och jag åkte och byte det idag.

När vi väl kom in på Ikea gjorde jag en retur och fick sedan gå in i varuhuset hämta ett nytt bord. Och för att vara säker på att jag kom hem med ett helt bord igen så öppnade jag förpackningen där och kollade på alla bitar. Det var dock så att jag fick öppna två paket och med alla de delarna sätta ihop ett helt bord. Med alla delar hela och fina lämnade vi Ikea.

Det jag inte visste så var att jag fått med dubletter av ett av benen, så när vi kom hem och började bygga märkte Cicci att benen inte riktigt passade. Ett av benen var i fel vinkel. Och vad fick vi göra då? Jo vi åkte tillbaka till Ikea och byte till rätt ben. Där åt vi också lunch och tittade lite på tornby handelscentrum.

Efter det då klockan var nära 16.00 så åkte vi hem, byggde ihop bordet ställde allt tillrätta och tog en promenad. Efter det blev det att jag stannade kvar hos syster på mat och film. Mycket trevligt!

Det var dagen i korta drag. Nu tänkte jag sova för imorgon är en ny dag. Puss och nattinatt

Nos vemos Tea


RSS 2.0