Gelato

Startade dagen med en välförtjänt sovmorgon. Snozzade länge idag men snart ska jag gå upp och starta dagen. Idag blir det storstädning och sen ikväll umgås med syster på stan.

Igår var det jobb på slottet och det var segt. Tisdagen slutade med personalfest för vi "vuxna" på slottet. Några flaskor finvin och ca 5 flaskor skumpa drack vi upp till maten och pratet. Blev en mycket trevlig kväll. Men pga allt vin och roligheterna på kvällen så var det extra segt att jobba igår och att ta bilen till jobbet var inte att rekommenderas. Så vi fixade skjuts för att vara på den säkra sidan. Bortsett från att man var trött så gick jobbet mycket bra.

Och efter jobbet åkte jag hem, tog en dusch och sen bar det ner till stan för att möta Frida och Jacob. Först blev det mat och prat på St. George. Efter det var vi på premiären av Dumma mej 2. En mycket bra film :) lite roligt också att hela biografen var fylld av folk med samma humor. Det blir lixom lite roligare då :)

Nej, nu kurrar magen och det känns dags för frukost. Dags att ta tag i dagen :) medans jag kan :)

Nu är det inte långt kvar! O Gud vad det pirrar nu! Hoppas hoppas hoppas!

Nos vemos Tea


Baka bullar, rör-ihop-kaka...

Idag jobbar jag hemma. Känns lite annorlunda gentemot restaurangkök. Men idag är det inte mat jag jobbar med utan bakverk av alla dess slag. Bullar, kakor, mjuka kakor mm ska bakas. Får se vad jag hinner med.

Men först nu en tripp till sörping och låna mammas bakmaskin och såklart en sväng in på dollarstore för lite engångs formar och sånt till bakningen. Kommer även svänga in till jofotex och köpa tyg till fåtöljerna. Ska bara se till att projektet blir klart i sommar också.

Nej! Nu måste jag sätta fart så jag kommer igång med bullbaket här hemma.

Nos vemos Tea


Små grodorna, små grodorna...

Nu är det midsommar och vi går redan mot mörkare tider. Eller som chefen sa: "Nu är det inte långt kvar till julborden!" Tråkigt då sommaren precis börjat. Men än blir det inte någon semester.

Dagen spenderas här ute på djurön. Anlände i går kväll och sov i vår kupé. Idag blev det midsommarfirande enligt svenska seder. Först blev det midsommarmat aka. litet julbord med extra sill. Efter det gjorde vi hemgjord jordgubbstårta och gick sedan ner till firandet vid midsommarstången. Där blev det lite chokladhjul, lottdragning och dans. Dock kändes det som att dansen skulle kunnat styras upp bättre. Kändes som vi dansade till en cd "midsommardans för invandrare" eller liknande. Efter det gick vi tillbaka och då blev det tårta och kaffe.

Nu har vi precis ätit grillat med tillbehör och snart blir det spel och färsk sommarfrukt.

Imorgon blir det jobb halva dagen och sen får vi se vad vi mer hittar på. Trevlig midsommar :)

Nos vemos Tea


52 veckor...

 
Det har gått så snabbt. Sommaren har inte änns hunnitbörja och kvällarna blir bara mörkare och mörkare. Lite ledsamt att ljuset redan har börjat gå över till mörker igen. Men, men, allt måste gå runt. Tråkigt bara när chefen häver ur sig att "nu kommer mörkret och snart är det jul". Men hallå! DEt har ju inte änns varit midsommar.
 
Veckorna går i alla fall så himla fort nu. Har haft jobb nästan varje dag och ibland (ganska ofta) dubbeldagar. Förra veckan var värst men ändå mycket rolig då det hände något varje dag. Trött som John Blund och värdens smärta i mina fötter, men annars inget att klaga på. Ju mer jag jobbar destå bättre. Får bara se till att bestämma ett resemål, Amanda! Får se vad vi hittar på :)
 
Trots allt intensivt jobbande så han vi med att umgås med våra käraste vänner Frida och Jacob. Vi var först och spelade bangolf (jag, älskling och Frida). Det gick faktiskt riktigt bra men på några håll gjorde jag bort mig. Är ändå nöjd med mina två spikar jag lyckats få. Efter det väntade Athena med god mat. Där satt vi och pratade några timmar tills vi bestämde oss för att gå en promenad och ta en glass. Blev en liten mjukglass trots att jag vet att jag inte ska. Småtimmarna började krypa allt närmre så efter promenaden och desserten så tackade vi för kvällen och begav oss hem. Somnade bums.
 
Jobb, Jobb, Jobb och Jobb. Det är så det har sett ut. Har faktiskt inte hunnit med något annat. Knappt hunnit med familjen, djuren och allt annat som är där efter en arbetsdag. Kan ju bero på mina obekväma arbetstider. Har mest blivit två minuter på telefon eller ett hej och hej då. Måste ta och ringa min syster idag!
 
I övrigt har det inte hänt så mycket. Hunnit umgås ännu mer med Frida och Jacob, kollat på tyg till fotöljerna och faktiskt kommit överens om ett tyg som vi båda tycker är snyggt (trodde aldrig den dagen skulle komma). Älskling ville ha samma tyg som soffan (vilket inte går att få tag på) och jag ville ha något med ett diskret mönster. Och nu har vi äntligen lyckats. Får bara se till att hitta tid till mitt projekt i sommar.
 
Sen så hoppas, hoppas, hoppas, då min reservplan inte gick igenom att dagarna går fort, fort, fort, fram till den 12. Jag vill! Jag vill! Jag vill!
 
Nos vemos Tea
 
 

Preacher

When I was a kid, I used to buy and sell gravity
I knew how to fly, and I would teach you for a fee
Broke every window in my hotel heart
When I was only 5 years old, but 12 years scarred
I´d hear the same voice, echo in my mind
See son you got an angel, to chase the devil at the night

When I was a kid, my grandfather was a preacher
He talked about God, yeah he was something like a teacher
He said God only helps those
Who learn to help themselves
He was a million miles from a million dollars
But you could never spend his wealth

I took a little faith and put it in a parking lot
I drove to a strange town, full of have and have nots
And as I walked through, that story book of life
I’ve been looking for an angel, to chase the devil at the night, whoa

When I was a kid, my grandfather was a preacher
He talked about love, yeah he was something like a teacher
He said God only helps those
Who learn to help themselves
He was a million miles from a million dollars
But you could never spend his wealth

Wave, put your hands up and hands down
Wave, put your hands up and hands down
Wave, put your hands up and hands down

When I was a kid, my grandfather was a preacher
He talked about life, yeah he was something like a teacher
He said God only helps those
Who learn to help themselves
He was a million miles from a million dollars
But you could never spend his wealth.

He was a million mile from a million dollars
But you could never spend his wealth


Oj oj oj...

Nu är det mycket men oj så kul! Jobbar nästan 7 dagar i veckan, oj så kul det är. Det roligaste jobbet vet vi ju vad det är men det är roligt med lite omväxling också.

Har också hunnit fylla år under de här dagarna och varit i stallet ett flertal gånger. Födelsedagsfirandet var faktiskt trott eller ej på the B day och det bjöds på smörgåstårta (för att älskling ville ha det så mycket) samt hembakat till kaffet. Allt som allt en mycket lyckad dag med otroligt vackert väder.

Nu ska jag mys lite med min kille innan plikterna kallar. Ikväll blir extra mys med det godaste som finns! Kycklinggratäng! Löve it! The best food ever!

Nos vemos Tea


Toktrött!

Blev en mycket tidig morgon idag. Så, så otroligt toktrött. Efter en lång arbetshelg hade det tänkts att vara skönt med lite sovmorgon. Men inte det! Tyvärr tänker inte Tea alltid med de smartaste järncellerna och såklart när service killen frågar när jag kan lämna säger jag självklart 07.00. Så här står jag nu i hallen med rufsigt hår, puffit morgon trött ansikte, påklädd och klar med nyckeln i högsta hugg! Ingen sovmorgon här inte. Men om jag inte är för pigg när jag kommer hem igen tänker jag inta sängen en liten stund till :)

Nos vemos Tea


Underbar Sommarkväll

Kom nästan precis innanför dörren. Tog cykeln till jobbet idag då vädret va så fint och tillät det. Men nu till det jag ville säga. Så underbart det var att cykla hem. Luften som blir så speciell efter att det regnat var otroligt härlig att mötas av på vägen hem. Inte nog med att doften av alla syrenerna gjorde kvällsturen till en fröjd, blöta sommarkvällar doftar underbart! Sommar, sommar, sommar!


RSS 2.0